Lezing: de kracht van ons onderbewustzijn

Intense feel good - looking amazing Kromstraat 3 Nistelrode

Aandacht voor het lichaamsgewicht blijft ons allemaal van tijd tot tijd bezighouden. We praten met elkaar over afslanken en ondernemen individueel, of soms in groepen, pogingen om van de overtollige kilo’s af te komen en het gewicht te beheersen. Door middel van allerlei afslankmethodes gaat het afslanken voor een langere periode goed, maar vaak strandt de poging na een aantal dagen, weken of maanden. En als we uiteindelijk tevreden zijn met het resultaat dan blijkt de gewichtsbeheersing erg moeilijk te zijn en na verloop van tijd vallen we helaas weer terug in het oude eetpatroon. Een afslankpoging en gewichtsbeheersing is mislukt en het is heel frustrerend dat de overtollige kilo’s weer terugkomen.

Hoe kan het dat afslanken en gewichtsbeheersing zo moeilijk zijn? Eten en emoties gaan hand in hand. Je kunt eten omdat het je troost of omdat het je ontspant. Het kan ook zijn dat je je moeilijk kunt beheersen of dat je het moeilijk vindt om nee te zeggen als iets aangeboden wordt. Bij al deze voorbeelden is een emotie de bron van het verstoorde eetgedrag en kan deze emotie het afslanken en de gewichtsbeheersing bemoeilijken. Eten is een onbewuste handeling en ook de bijbehorende emotie is onbewust. De onbewuste emotie is zo sterk dat je al aan het eten bent op het moment dat je denkt dat het eten niet goed voor je is. Het onderbewuste is altijd sneller en krachtiger dan het bewuste. Het onderbewuste zorgt er dus voor dat afslanken en gewichtsbeheersing niet vanzelf zullen gaan, omdat de emotie en de onbewuste handelingen die bij het eten horen al jaren in stand gehouden zijn. Door eerst inzicht te krijgen in de emotie die leidt tot het verstoorde eetgedrag, kan daarna met de cliënt het eetgedrag losgekoppeld worden van de emotie. Waarna een gezond afslank- en gewichtsbeheersingsprogramma opgestart wordt. Tijdens een 6 maanden durend gewichtsbeheersingsprogramma wordt je door Karin (Intense Feel Good Look Amazing) en Corrie (Veerkracht Counseling & Therapie) begeleid om een gezond eetpatroon aan te leren dat goed is voor lichaam en geest. Met 100% inzet verandert dit gewichtsbeheersingsprogramma je leven.

Wilt u meer informatie? Kom op 14 september langs bij Intense op Kromstraat 3 voor een inspirerende lezing over de kracht van ons onderbewustzijn. Van 19.00 tot 21.30 uur. Meld je aan op info@salonintense.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl