Vorstenbosch 'Kwist

Vorstenbosch

VORSTENBOSCH - Op zaterdag 16 maart wordt de vierde editie van Vorstenbosch ‘Kwist georganiseerd. Vanaf heden kan er aangemeld worden via www.vorstenboschkwist.nl.

In navolging van vele dorpen in de regio startten 10 vrijwilligers 5 jaar geleden met de organisatie van een Vorstenbossche dorpsquiz. Uiteraard in de hoop dat er ook in Vorstenbosch animo genoeg was om een avond lang te puzzelen en vragen te beantwoorden. Die hoop werd snel bewaarheid, want al meteen in het eerste jaar schreven ruim 50 teams zich in. Inmiddels is dit evenement, onder de naam Vorstenbosch ‘Kwist, een vast begrip  op de dorpsagenda en ook de editie van 2019 belooft weer een spektakel te worden. Op zaterdag 16 maart kunnen de ingeschreven teams vanaf 18.00 uur het ongetwijfeld lijvige quizboek ophalen bij Eetcafé De Ketel aan de Kerkstraat. Vervolgens gaan de teams vanuit hun zelfgekozen crisiscentrum aan de slag met de honderden vragen, raadsels, puzzels en opdrachten.

Vorig jaar telde de quiz maar liefst drie geheime opdrachten op bijzondere locaties, nl. de basisschool, de kloosterkapel en de Lambertuskerk. Ook dit jaar, zo laat de organisatie ons weten, zullen er weer geheime opdrachten zijn op bijzondere locaties in het dorp. De teams hebben tot middernacht de tijd om alle vragen te beantwoorden. Wanneer de kerkklok de twaalfde slag heeft geslagen moeten de ingevulde boeken weer ingeleverd zijn. Tot één week voor de quizdatum kunnen teams zich aanmelden via www.vorstenboschkwist.nl.

Het organisatieteam bestaat uit William Verkuijlen, Eric van der Wijst, Doortje van der Heijden, Kitty Verstegen, Coen Janssen, Max van den Berg, Henny van Houtum, Tom Huberts Clemens Geenen, Inge Bonnet en Sylvia van der Leest. De laatste twee zijn nieuw in de organisatie en vervangen Jacqueline van der Heijden en Marcel Dominicus die vorig jaar afscheid namen.

Op zaterdag 30 maart wordt de uitslag van de dorpsquiz bekend gemaakt tijdens een feestavond met live-muziek in De Stuik.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl