Curcus: Digitale overheid

Bibliotheek Heesch

De Bibliotheken Bernheze verzorgen de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.
De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 1,5 uur.

De eerstvolgende cursus zal plaats vinden in bibliotheek Heesch op vrijdag 25 januari 10.00 tot 12.30 uur. De cursus gaat pas van start bij voldoende aanmeldingen je kunt je voorkeursdag aangeven.

Wat is elektronische overheid?
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGitale IDentiteit. Dit is je digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus digitale overheid. 

Wat is de cursus digitale overheid?
In de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de diverse gemeenten. 

Voor wie is de cursus digitale overheid bestemd?
De cursus wordt georganiseerd in de bibliotheek van jouw gemeente en is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat er genoeg aandacht kan worden besteed aan persoonlijke vragen. 

Kosten
De cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-, te betalen op de eerste cursusdag.

Aanmelden en meer informatie.
In de bibliotheken van Bernheze aan de balie of op onze site www.nobb.nl

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl