Thema-avond: Franciscus van Sales

Petrus' bandenkerk Heesch

Veel mensen denken bij de heilige Franciscus onmiddellijk aan Franciscus van Assisi. Deze heilige werd vooral bekend als prediker van het armoede-ideaal en zijn eerbied voor de schepping. Minder bekend, maar zeker zo inspirerend is een andere heilige Franciscus, de bisschop van Genève tijdens de Reformatie. 

Franciscus van Sales is een veelschrijver, auteur van honderden brieven en twee grote werken. Kenmerkend voor zijn geschriften is de hartelijke stijl - hij schrijft alsof hij naar een vriend schrijft - en een pastorale houding: hij zal de mensen nooit overvragen door hen zwaardere lasten op te leggen dan ze kunnen dragen. Geen man die ons onbereikbare idealen voorhoudt, maar die vooral de zachtmoedigheid verkondigt en waar maakt in zijn eigen leven. 

Op 24 januari viert de kerk het feest van Franciscus van Sales. Op deze donderdag leidt de theoloog Jack de Groot ons in in het leven en werken van deze heilige. Aan de hand van enkele teksten uit zijn geschriften gaan we met elkaar in gesprek en proberen de relevantie voor ons eigen leven daarin te ontdekken. De bijeenkomst is ook bedoeld om u met de Salesiaanse spiritualiteit te laten kennismaken. De presentatie begint om 20.00 uur en is in de Petrus’ Banden kerk van de parochie De Goede Herder in Heesch.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl