De Lachspiegel: 100% LS

Willibrordcentrum Heeswijk-Dinther

Cabaret en toneelgroep 'De Lachspiegel' uit Heeswijk-Dinther speelt in februari haar 69ste revuevoorstelling.  Dit jaar is de voorstelling getiteld '100% LS'.

Uit de tijd of niet? Oordeel zelf over de optredens van cabaret en toneelgroep 'De lachspiegel'. Het concept gaat al 69 jaar mee en dat is meer dan bijzonder! De gouden formule is dat alles door de groep zelf wordt gedaan. '100 procent Lachspiegel' zoals de titel al zegt. Van tekst tot toneel: van het eerste woord van de aankondiging tot de laatste galm van het slotlied, alles uit eigen koker. Ook de kleding, de decors, de liedteksten en de sketches. Tel daarbij op de variëteit van de sketches; eenvoudige 'voordoekjes', die gespeeld worden tijdens lastige decorwissels, en aangeklede sketches, compleet met podium brede decorstukken om de sfeer van het stuk te vervolmaken.

De leden van de cabaretgroep werken met hart en ziel aan de voorbereidingen, wat uiteraard een heerlijke bezigheid is. Vlak voor de optredens worden in marathonsessies alle aspecten van de voorstelling aangescherpt en gestroomlijnd. De gasten moeten immers een vloeiend verloop voorgeschoteld krijgen, ondanks de intensieve decorwisselingen die soms met hangen en wurgen achter de gordijnen de toneelmeesters tot waanzin drijven.

De sketches ontstaan door de gebeurtenissen van alledag door een olijke bril te zien, door de humor die je aantreft op straat op te rapen en te verpakken in een passend eigentijds jasje. Een mengsel van onderwerpen die soms verrast, maar toch ook herkenbaar is. De lachspiegel heeft een dynamische bezetting. Bijna elk jaar is er wel een nieuwe speler of helper achter de schermen. Mede hierdoor blijft de lachspiegel ook vernieuwen en zijn plaatsje in de cultuurkalender van Heeswijk en omstreken stevig behouden.

De voorstelling roept op tot lach en traan, geen tranen van verdriet, maar van het lachen. Dat is de ambitie van 'de Lachspiegel', die binnen enkele weken na afloop van een voorstelling de pen alweer oppakt om weer een serie sketches te maken. Een serie die de opmaat vormt van de voorstelling van volgend jaar: de jubileumvoorstelling van 7 decennia ervaring en vernieuwing!

Locatie: Willibrordcentrum (hoofdstraat 78, naast de Heeswijkse kerk)
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 8,- en kunnen gereserveerd worden bij Wil van Grinsven, 0413 29 27 81

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl