Publieksavond

Sterrenwacht Halley Heesch

Op vrijdagavond 15 februari is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden.

De grote telescoop wordt op onze maan gericht, waarop prachtig de kraters, bergen en ‘zeeën’ te zien zijn. Ook Mars staat aan de hemel en krijgt natuurlijk aandacht. Voorts bekijken we verscheidene bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden, bijvoorbeeld de mooie sterrenhoop Zevengesternte, Orion en de Orionnevel, Cassiopeia, Grote en Kleine Beer, Sirius, Aldebaran en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de hemellichamen te kunnen zien.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Entree op de publieksavond: € 5,- (kinderen tot en met 12 jaar: € 3,-).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl