Bernhezer Solistenconcours

CC Nesterlé Nistelrode

BERNHEZE - De gezamenlijke Bernhezer muziekverenigingen organiseren op zondag 7 april het jaarlijkse Bernhezer solistenconcours. Dit jaar is de organisatie in handen van Fanfare St. Lambertus uit Nistelrode. De aanvang is om 11.00 uur in CC Nesterlé.

De vier fanfares en een harmonie uit Bernheze vaardigen solisten af voor blaasmuziek en slagwerk. Met het concours bieden de verenigingen de veelal jonge muzikanten een extra podium om hun talenten te laten horen aan het publiek.

Het idee van het Bernhezer solistenconcours is geboren in overleg met voorzitters van de vijf muziekverenigingen, te weten: De Notenkrakers uit Vorstenbosch, Sint Willibrord uit Heeswijk-Dinther, Aurora uit Heesch, Sint Servaes uit Heeswijk-Dinther en Sint Lambertus uit Nistelrode. Voor behoud en versterking van de muziekcultuur in de gemeente Bernheze wisselen de verenigingen kennis en ervaring uit en zoeken ze samenwerking in gemeenschappelijke doelstellingen.

Deelnemers aan het solistenconcours laten vanaf 11.00 uur achtereenvolgend hun muziekstukken horen. Een jury beoordeelt de muziekwerken. Rond 13.00 uur is de prijsuitreiking. Voor iedere deelnemer is er naast het juryrapport een oorkonde en een tastbare herinnering.

Dit jaar nemen vanuit Fanfare st Lambertus Nistelrode deel: Laura en Amy, zij zullen een duet spelen op hoorn, Ise speelt Trompet en Rik, Luke, Tije en Thomas zullen als kwartet een slagwerkstuk spelen.

Iedereen is van harte welkom in CC Nesterlé, Parkstraat 2 Nistelrode

De entree is gratis.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl