Christian Wiman & Taede Smedes in gesprek

Abdij van Berne Heeswijk-Dinther

Van de Amerikaanse dichter Christian Wiman verscheen in 2016 het boek: 'Mijn heldere afgrond'. Het boek was bij verschijnen al een spirituele klassieker. Het is niet alleen relevant voor gelovigen, maar voor iedereen die bezig is met een 'brandende' zoektocht. Wiman vraagt de lezer hoe we dit 'brandende verlangen' moeten beantwoorden. Wat betekent het voor ons leven - en onze dood - als we de 'aanhoudende, hardnekkige geest', die sommigen van ons God noemen, erkennen?

Een ontroerende meditatie van een dichter met een levensvatbaar, hedendaags geloof, dat beproefd wordt door een levensbedreigende ziekte. Een geloof dat niet alleen rekening houdt met de moderniteit en de wetenschap, maar ook met de religieuze traditie. 

Medio maart verschijnt een nieuw boek van Christian Wiman 'Radicaal licht'. 'De kunst van geloven, geloof in kunst', wederom vertaald door Willem-Jan Otten (uitgeverij Brandaan) en Christian Wiman is te gast is in de Abdij van Berne om over zijn werk te komen vertellen en er uit voor te dragen.

Taede Smedes houdt een inleiding  over het werk van Wiman, Wiman verzorgt een lezing en beiden gaan in gesprek.

Dichter, vertaler, redacteur en essayist Christian Wiman (1966) groeide op in West-Texas en behaalde een bachelor aan de Washington and Lee University. Van 2003 tot 2013 was hij redacteur van het Amerikaanse blad Poetry. Daarna verbond hij zich aan Yale Divinity School, waar hij tot op heden lesgeeft in Literatuur en religie.

Dr. Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienstfilosoof, theoloog en werkzaam als onafhankelijk onderzoeker en freelance publicist. Hij is gespecialiseerd in discussies omtrent science and religion, de verhouding van theologie/geloof en natuurwetenschap. Naast freelance publicist is hij als journalist.

Plaats: Abdij van Berne, Bernekringzaal, Abdijstraat 49 Heeswijk
Entree: € 15,- (inclusief consumptie)
Plaatsen dienen vooraf  gereserveerd te worden per e-mail op activiteiten@bernemedia.com 

Meer informatie op berneboek.com/agenda

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl