Autismecafé

Pieter BrueghelHuis Veghel

Zoals ieder laatste maandag van de maand is ook op 25 maart het Autismecafé in het PieterBrueghelHuis op Middegaal 25 in Veghel weer open. Mensen met autisme van 18 jaar en ouder kunnen elkaar daar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Tegelijkertijd zal op die avond, in een aparte ruimte, een thema-avond plaatsvinden voor ouders met kinderen tot 18 jaar met de diagnose autisme. De deur gaat open om 19.30 uur, de thema-avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. 

De thema-avond start met een korte presentatie over Brain Blocks. Dat is een doos met materialen, die gebruikt wordt om uit te leggen hoe een brein met en zonder autisme werkt. Na de presentatie is er een kleine informatiemarkt, waarop vier thema’s centraal staan. Bij ieder thema staat een professional die meer informatie kan geven over de volgende onderwerpen: Wat kan de Nationale Vereniging voor Autisme (NVA) aan ouders bieden, methodieken en literatuur rondom autisme, de Centra voor Jeugd en Gezin in de regio en waar kunnen ouders terecht voor ondersteuning en begeleiding. 

Deze avond is bedoeld om informatie aan ouders te verstrekken over hoe zij verder kunnen in hun zoektocht nadat hun kind de diagnose heeft gekregen. Daarnaast willen de organisatoren graag inventariseren waar behoeftes liggen voor toekomstige thema-avonden. 

En uiteraard is er deze avond tijd voor de ouders om anderen te ontmoeten die in een zelfde situatie zitten. Als ouders van een kind met autisme is het immers niet altijd gemakkelijk en juist van andere ouders kun je vaak goede tips krijgen. Ook de ouders die al wat verder zijn in het proces, zijn van harte welkom. 

Het Autismecafé in Meierijstad is ook voor mensen uit Boekel, Landerd, Uden en Bernheze. Meer informatie is te zien op de Facebookpagina @Autismecafemeierij.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl