Mike van Grinsven pakt de Dutch Quad Masters titel in Rhenen

HEESCH - Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in Rhenen de Dutch Quad Masters titel in de wacht weten te slepen. Van Grinsven was in beide manches ijzersterk en wist de eerste en de tweede manche winnend af te sluiten.
 
Het circuit van Rhenen kent vele hoogteverschillen waardoor het een internationaal tintje heeft. Ook de ondergrond is op verschillende plaatsen hard, afgewisseld met losse zand stukken. Op het uitdagende circuit wist van Grinsven in de training een goede tweede tijd neer te zetten waarmee hij een ideale startplaats voor in de beide manches uit kon kiezen.
 
Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat Mike er goed vooraan bij en wist gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Onmiddellijk zette hij een straf tempo in en probeerde weg te lopen bij zijn achtervolgers. In het begin kon Joe Maessen redelijk goed volgen maar naarmate de wedstrijd vorderde liep Mike steeds verder weg en zette de manche naar zijn hand. Tevreden kwam hij als winnaar over de finish en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de tussenstand.
 
De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Opnieuw was het van Grinsven die goed weg kwam bij de start en de leiding in handen nam. Mike had gelijk een goed ritme en wist goede lijnen te vinden. Dit kwam goed van pas en hiermee wist hij gedurende de wedstrijd ver weg te lopen bij zijn achtervolgers. In de slotfase nam hij geen onnodige risico’s meer en wist zo beide manches op zijn naam te schrijven.
 
Met een dubbele mancheoverwinning won Mike het dagklassement en verzekerde zich hiermee tevens van de Dutch Quad Masters titel. Na twee jaar naast de titel te hebben gegrepen gaat de titel nu weer mee naar Heesch!
 
Daguitslag Dutch Quad Masters Rhenen:
1 Mike van Grinsven 50 Pnt
2 Joe Maessen 44 Pnt
3 Koen Jansen 38 Pnt
4 Jan Vlaeymans 31 Pnt
5 Ruben van Lith 29 Pnt
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl