Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel

HEESCH - Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een zesde plaats, pakte hij in de tweede manche kopstart en reed in de beginfase op een goede tweede plaats. Toen Antonio Cairoli erlangs kwam, kreeg Glenn de derde plaats in handen. Er ontstond een gevecht met Max Anstie en Romain Febvre maar na een positiewisseling met Anstie trok Glenn aan het langste eind en finishte op een mooie derde plaats, wat zijn eerste top drie positie van dit seizoen betekende. Met deze resultaten miste hij net het dagpodium en legde beslag op een vijfde plaats.
 
Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de trainingen was ik ver van de top vijf verwijderd en dat was frustrerend. We hadden vorige week een verandering aan de motor doorgevoerd, wat we eigenlijk sinds het begin van het jaar niet meer hadden gedaan, en hier moest ik aan wennen. Hierdoor zat ik er in de eerste manche ook niet goed bij met de start. Ik reed niet mijn eigen snelheid en omdat ik niet lekker in mijn ritme zat, reed ik te langzaam. Uiteindelijk finishte ik als zesde maar dat was niet de plaats waar ik in deze wedstrijd wilde eindigen. In de tweede manche ging het veel beter. Ik was net iets langzamer dan Anstie maar omdat hij viel kon ik hem passeren. Eindelijk kon ik voor de eerste keer dit jaar kopstart pakken. Ik kan tevreden zijn over de tweede manche maar we gingen hier voor het podium.”
 
In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een zevende plaats staan. Glenn’s volgende wedstrijd is op 15 augustus op de Keiheuvel in Balen, in het weekend erna wordt de volgende Grand Prix verreden in het Zwitserse Frauenfeld.
 
MXGP - GP Classification
Pos
Rider
Race 1
Race 2
Total
1
Herlings, Jeffrey
25
25
50
2
Cairoli, Antonio
22
22
44
3
Anstie, Max
18
18
36
4
Febvre, Romain
20
16
36
5
Coldenhoff, Glenn
15
20
35
         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
Pos
Rider
Total
1
Herlings, J.
683
2
Cairoli, A.
647
3
Desalle, C.
503
4
Gajser, Tim
478
5
Febvre, Romain
468
6
Paulin, G.
435
7
Coldenhoff, G.
388
 
 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl