Raivo Dankers scoort derde plaats in EMX125 wedstrijd in Lommel

HEESCH - Raivo Dankers van RD10 heeft in de EMX125 wedstrijd in het Belgische Lommel een top drie plaats weten te behalen. Door verschillende tegenslagen in de eerste manche kwam de crosser uit Heesch niet tot scoren maar in de tweede manche kwam hij ijzersterk terug en wist hij na een gevecht om de overwinning op een derde plaats over de finish te komen.
 
Toen op zaterdagochtend de tijdtraining werd verreden was de baan nog vrij snel. De snelheid lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Raivo zette een aantal keren aan en wist zich met een vijfde tijd zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd.
 
De eerste manche stond op zaterdagavond op het programma en omdat er toen al veel op het circuit was gereden, lag de baan er loodzwaar bij. Raivo pakte een goede start en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Echter in het gedrang van de eerste ronde kon hij een gevallen rijder voor hem niet meer ontwijken en viel ook. Dankers werd hierdoor teruggeslagen tot rond de twintigste plaats. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace maar in al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken, viel hij nog twee keer waarbij veel tijd verloren ging en het scoren van punten onmogelijk was geworden.
 
Uitermate teleurgesteld zocht Raivo het rennerskwartier op en was vastbesloten om het in de tweede manche op zondagochtend beter te doen. Dit lukte want hij reed een sterke wedstrijd en werkte zich op het zware circuit op tot aan het achterwiel van de kopman. Raivo was de snellere en loerde op een gaatje waar hij de koppositie over kon nemen. Echter in het heetst van de strijd gleed zijn voorwiel weg in een bocht waardoor hij ten val kwam. Het koste Raivo niet veel tijd om zijn weg te kunnen vervolgen maar wel was hij teruggevallen naar een derde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd heeft Raivo netjes gereden en wist op een goede derde plaats over de finish te komen.
 
Ondanks dat Raivo in de eerste manche niet tot scoren kwam, is hij in het dagklassement toch nog op een negende plaats geeindigd. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap is hij opgeklommen naar een zesde plaats. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op de kalender in het Zwitserse Frauenfeld.
 
Daguitslag EMX125 wedstrijd in Lommel:
1 Mattia Guadagnini 47 Pnt
2 Filip Olsson 38 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
4 Arvid Luning 36 Pnt
5 Thibault Benistant 33 Pnt
9 Raivo Dankers 20 Pnt
 
Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 205 Pnt
2 Rene Hofer 202 Pnt
3 Mattia Guadagnini 151 Pnt
4 Emil Weckman 150 Pnt
5 Petr Polak 145 Pnt
6 Raivo Dankers 123 Pnt
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl