Samen Sterk voor dementievriendelijk HDL

HEESWIJK-DINTHER-LOOSBROEK - We worden allemaal steeds ouder. We willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven. We willen er zo lang mogelijk bij horen, ook als getroffen worden door een vorm van dementie. Zou het niet fantastisch zijn als we wonen in een dorp waar de mensen begrip voor je hebben ook al weet je het niet altijd precies meer. Waar je mee mag doen, waar je erbij hoort. Precies dat is wat we bedoelen met een dementievriendelijk dorp.

We weten dat het aantal mensen met dementie zal toenemen. Zal dan het begrip aanhouden? Kunnen we er dan nog steeds mee omgaan? Het is tijd om ons daarop voor te bereiden. Bernheze heeft die uitdaging omarmd. Samen Sterk HDL neemt als burgerinitiatief de handschoen voor Heeswijk-Dinther en Loosbroek op.

Op 1 februari hebben we de aftrap gegeven. In een bijeenkomst met vrijwilligers en belangenorganisaties wisselden we van gedachten over wat we dementievriendelijk vinden. We weten dat in Heeswijk-Dinther en Loosbroek veel begrip bestaat. Er zijn veel vrijwilligers actief, er zijn activiteiten. Iedereen mag erbij horen. Maar wat is er nodig om dat in de toekomst zo te houden?

Noteer 28 maart alvast in je agenda. We gaan dan op een beeldende en indrukwekkende wijze met alle inwoners van Heeswijk-Dinther en Loosbroek in gesprek. We gaan het hebben over wat dementie is, hoe je het signaleert, maar vooral hoe je ermee omgaat. Hoe we iedereen de kans geven er zo lang en zo goed mogelijk bij te horen.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl