Informatie avond over de Eucharistie

HEESCH-NISTELRODE-VORSTENBOSCH - Draait het in het leven uiteindelijk niet om de liefde? Ontdek opnieuw of voor het eerst dat het hart van het christelijk geloof – Jezus die Zichzelf aan ons geeft in de Eucharistie – draait om de liefde. Maar wat gebeurt er eigenlijk in een Eucharistieviering? En hoe kan ik meer betrokken zijn op wat er plaatsvindt? Net zoals het helpt als je wat regels kent van een sport om meer van het spel te genieten, kan enige uitleg over de opbouw van de Eucharistieviering helpen om meer te begrijpen en te beleven wat daar gebeurt. En hoe zat het ook al weer met de Goede Week en Pasen? Wat herdenken we? Wat vieren we? 

Vanuit de parochie De Goede Herder willen wij daar graag antwoord op geven. Daarom organiseren we op weg naar Pasen vooraf aan Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag op drie kerklocaties een informatieavond over de Eucharistie. Dan kunt u een viering in een van onze zes kerken (Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch) makkelijker volgen en begrijpt u bijvoorbeeld bij een uitvaart de woorden en gebaren beter. En zo kunnen ouders hun kinderen echt laten meedoen aan de Eerste Communie. Want het is natuurlijk een feest om met z’n allen de liefde van God te vieren! 

Je bent van harte welkom op maandag 19 maart om 19.30 uur in Nistelrode (parochiezaal achter de Lambertus kerk), dinsdag 20 maart om 20.00 uur in Heesch (Petrus’ Banden kerk). Voor meer informatie: a.bergsma@parochiedgh.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl