Biljarten eredivisie

HEESWIJK-DINTHER - Team SIS schoonmaak voortvarend van start. De eerste wedstrijd, in Boxtel tegen ’t Ivoor, was afgelopen zondag een groot succes. Het team startte met vier winstpartijen wat niet zonder slag of stoot ging.

De benjamin van het team, Raymund Swertz, had het zeer zwaar in de beginfase van de wedstrijd. Enkele gelukstreffers van tegenstander de Jager zorgden ervoor dat een achterstand werd opgelopen. Het tij keerde echter toen Raymund kort na elkaar een serie van negen en daarna acht caramboles produceerde. Tegenstander lag op de rug en Raymund won met 40 tegen 37 zijn eerste partij voor SIS schoonmaak.

Raimond Burgman en tegenstander Huub Wilkowski maakten er een zeer verdedigende partij van, gezien het aantal beurten van 40 en een gemiddelde van een. Burgman won de moeizame wedstrijd met 40 tegen 33.

Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther, de tweede man in het team, speelde een prachtige partij tegen Jack van Peer, waar hij enkele weken terug nog van verloor in een toernooi. Met enkele mooie series wist hij op het eind 40 caramboles te halen in 20 beurten. Een gemiddelde van twee.

Dan de kopman, Eddy Merckx uit België. In het begin van de partij tegen Dave Christiani, ook al een bekende in de biljartsport, was het aftasten. Na een foutje van Christiani begon Merckx aan een serie die maar niet wilde stoppen. Toen Merckx moest gaan zitten stond de teller van de serie op maar liefst 21, ongekend. In de beurt daarna maakte Merckx het uit met nog een serie van zeven. Hij produceerde 40 caramboles in 15 beurten, een gemiddelde van 2.666. 

De overwinning werd gevierd met een bubbelfeestje, terugkijkend op een geslaagde start van de competitie. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd naar Zundert op het programma. Op zondag 27 september wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen Dekker keukens uit Hoeven.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl