Droomstart voor SIS Schoonmaak

HEESWIJK-DINTHER - De eerste twee wedstrijden in de eredivisie driebanden zijn ongeschonden doorgekomen. Ongeslagen staat SIS nu op de eerste plaats van de ranglijst. Echter, dit zegt nog niet zoveel want de sterkere tegenstanders moeten nog komen.

Afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Zundert, een gedegen tegenstander. In het begin was het aftasten voor Raymund Swertz en Martien van der Spoel, spelers van SIS. Zij namen het op tegen Sam van Etten en Rik van Beers van de Zundertse formatie. Raymund Swertz scoorde de 40 caramboles in een gemiddelde van 1.1, Sam van Etten haalde 30 caramboles.

Op de andere tafel een geheel andere wedstrijd. SISser Martien vd Spoel had moeite met de tafel, zijn tegenstander Rik van Beers en zichzelf. Tegen drie tegenstanders is het moeilijk spelen. Toch haalde Martien de kracht naar boven en wist geconcentreerd een gelijkspel eruit te slepen.

Na de pauze was het de beurt aan de Heeswijker Jean van Erp en onze Belg Eddy Merkx. Jean speelde een sterke wedstrijd met 40 caramboles en een gemiddelde van bijna 1.4. Zijn tegenstander, Francis Forton maakte het Jean nog enigszins lastig en een scheidsrechterlijke dwaling was ook al niet in het voordeel van Jean. Maar de winst was een feit en daarmee naar de laatste wedstrijd. Eddy Merckx begon zeer sterk tegen Roland Forthomme. In de pauze van de wedstrijd had Eddy 20 caramboles gefabriceerd in vijf beurten.

We gingen er even voor zitten, maar na de pauze een geheel andere Eddy en een sterk terugkomende Forthomme, getuigen de uitslag 40 tegen 33 in het voordeel van SIS. Het gemiddelde van vier tot de pauze was gezakt naar uiteindelijk 1,4.

Al met al een mooie start. In de vaderlandse competitie staat na twee wedstrijden SIS nu alleen op kop.

Om dit vast te houden is het zondag zaak om tegenstander Dekker keukens uit Hoeven te bestrijden. Zondag 27 september begint de wedstrijd om 13.00 uur in het nieuwe biljartcentrum aan de Neringstraat in Uden.

I.v.m. de huidige maatregelen t.a.v. het toe te laten aantal bezoekers verzoeken wij geïnteresseerden die de wedstrijd willen bezoeken te bellen op vrijdag naar 06-12147728

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl