Word jij een leesmiljonair?

BERNHEZE - Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, organiseert de bibliotheek deze zomer het project ‘Leesmiljonairs’. We nodigen alle kinderen mét hun familie uit om deel te nemen aan het project.

Samen gaan we deze zomer proberen om 1 miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, het voorlezen en het regelmatig bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kun je een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt opschrijven. Je kunt diploma’s en cadeautjes verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt gelezen. Wanneer we ons doel behaald hebben, komt er een ‘griezelig-sjiek’ afsluitingsfeest op 13 oktober (tijdens de Kinderboekenweek) waar alle deelnemende kinderen uit groep 3 tot en met 8 voor worden uitgenodigd.

Wil je ons helpen om met z’n allen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek en haal een leesmiljonairs-boekje op!

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl