Kunstlezing over de Tuinen van verbeelding van Monet

BERNHEZE - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft woensdag 27 november in Bibliotheek Nistelrode een lezing over de tentoonstelling ‘Monet – Tuinen van verbeelding’. 

De tuinen van Monet
Wereldberoemd zijn ze: de waterlelies van Monet. Maar wie dit schilderij in het echt ziet, verliest zich in de weerspiegelingen en weet niet meer waar het water begint en de lucht ophoudt. Het is inmiddels ruim 33 jaar geleden dat de laatste, grote tentoonstelling over Monet in Nederland was. Een groot deel van Monets ‘tuinen’ zijn zelfs nog nooit in Nederland te zien geweest. Het Gemeentemuseum Den Haag vond het daarom hoog tijd voor een nieuw eerbetoon aan deze impressionist. 

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Zij heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij Muzelinck in Oss. Zij geeft in deze lezing uitleg over Monet en een inleiding op de tentoonstelling die van 12 oktober tot en met 2 februari te zien is in Gemeentemuseum Den Haag. 

Kaartverkoop
Kaarten voor deze lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet leden. De kaarten zijn te koop via onze website www.bibliotheekbernheze.nl of aan de balie van een van onze bibliotheken. Op de avond zelf kosten de kaarten €7,-.
Woensdag 27 november, 20.00u, Bibliotheek Nistelrode

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl