Knot wilgen bij Huize Zwanenburg

BERNHEZE - Het was een zonnige dag al was het – in de vroege ochtend - maar net boven nul zaterdag 30 november. De zon stond laag aan de horizon en straalde over het landgoed. Zo kon je mooi tegenlicht opnamen maken onder enigszins heiige omstandigheden.

Met zestien man begonnen we aan ons werk langs de oude Aa (dat naar de Kilsdonkse molen stroomt). Eerst moesten de bijenkasten van Freddy v.d. Heuvel wat verder worden weggezet. Daarna gingen we de eerste drie wilgen onder handen nemen, zodat de kasten daarna weer tussen de wilgen konden worden gezet.Het land,waar de aardappelen al lang geleden geoogst waren, was wel erg modderig. Maar daar waren we min of meer op voorbereid. Het v iel ons op dat de wilgen wel erg dicht tegen de waterkant stonden. Daarom moesten we steeds proberen te voorkomen dat er takken in het water vielen. Toch konden we dat niet voorkomen. Dus moesten we ze er af en toe met enige moeite uit halen.

In de pauze kwamen onze gastheer Eugene van Bouwdijk-Bastiaanse ons koffie, thee of chocolademelk brengen in zijn bolderkar.

Na afloop om 12.00 werden we buiten in een stralende zon getrakteerd op erwtensoep. De soep smaakte ons goed. De volgende week zijn we weer op hetzelfde adres. 

IVN afd. Bernheze: deVENEL-werkgroep
Tekst: 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl