Beleef de natuur!

BERNHEZE - Heb je de afgelopen tijd ook onze mooie natuur dichtbij huis ontdekt? Wil je nog meer ontdekken en genieten? IVN Bernheze organiseert het komend jaar, 2020-2021, een aantal wandelingen onder leiding van een natuurgids. 

Laat je verrassen en wandel mee! We gaan binnen Bernheze een aantal wandelingen maken waarbij je Bossen, stuifduinen, meanderende beken en diverse landschappen tegen zult komen. En natuurlijk bloemen, planten en fauna, onze gidsen vertellen er graag over tijdens de wandelingen. 

20 september staat de eerst wandeling gepland bij de Kildonkse Molen in Heeswijk-Dinther.

  • Je maakt kennis met de geschiedenis van de molen en het omringende landschap. Van ontginning een eeuw geleden tot het huidige ‘dynamische Beekdal van de Aa’. De uitbundige natuur in de directe omgeving laat een mooie diversiteit zien van flora en fauna.
  • Startplaats: Kildonkse Molen, Kildonkseweg 4-6, Heeswijk-Dinther.

Vertrektijd: 10.00 uur
Wandelduur: 1,5 uur

Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelden graag per mail zodat we aan de bekende maatregelen kunnen voldoen. Inschrijven kan rechtstreeks op onze website: www.ivn.nl of via een mail; wandelingen@ivn-bernheze.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen. Wij adviseren voor de wandeling stevig en waterdicht schoeisel te dragen. 

Nog vaker natuur ontdekken, reserveer de volgende data alvast in jouw agenda:

25 oktober: Wandeling achter de Berg, Nistelrode (onderdeel van het Oerfestival Maashorst)
5 april: Wandeling Kasteel Heeswijk
25 april: Bedaf, Vorstenbosch
16 mei: De Berkt, Heesch

Aanvangstijden en vertrekpunten van deze wandelingen kun je zijner tijd in DeMooiBernhezeKrant vinden en op onze site; www.ivn.nl.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl