Broers Wesley en Thierry Pittens uit Vorstenbosch pakken titels

VORSTENBOSCH - Afgelopen weekend hebben de broeren Wesley en Thierry beide een titel gepakt in Vorden.
 
Wesley Pittens kroont zich tot Open Nederlands Kampioen Enduro E2
Yamaha-rijder Wesley Pittens is afgelopen weekend in Vorden Open Nederlands Kampioen Enduro E2 geworden. Pittens kende een moeilijke eerste dag waarin hij niet verder kwam dan een vierde plaats. Op de tweede dag stelde hij orde op zaken en wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten, wat hem de titel opleverde.
 
Wesley kende een moeilijke eerste dag waarin hij vierde wist te worden. Door  zenuwen kwam hij de hele dag niet in zijn ritme en liep hij achter de feiten aan. Echter na een goede nachtrust kende hij een goede tweede dag. Al snel wist Pittens de leiding in handen te nemen en ging het rijden goed. Gedurende de dag wist Wesley zijn voorsprong steeds verder uit te bouwen waardoor hij als winnaar werd afgevlagd. Met deze zege pakte de Husqvarna-rijder tevens de Open Nederlandse titel in de E2 klasse.
 
"Dit had ik nooit kunnen doen zonder mijn sponsors en alle mensen die mij helpen. Nu gaan we door naar Dakar 2019," aldus Wesley.
 
Thierry Pittens pakt Open Nederlandse titel E1
Thierry Pittens heeft afgelopen weekend de Open Nederlandse Enduro titel gepakt in de E1 klasse. Dit deed Pittens op indrukwekkende wijze door alle wedstrijden dit seizoen te winnen. De voorsprong van Thierry was zo groot dat hij alleen maar van start hoefde te gaan in Vorden.
 
In de scratch bleef het in tegenstelling tot in de E1 klasse spannend tot aan de laatste meter. De top vier bleef constant bij elkaar, in de einduitslag van de scratch werd de Husqvarna-rijder knap derde achter Lucas Dolfing en broer Wesley.
 
‘’Ik heb een heel mooi jaar gehad en ben weer veel ervaring rijker, dit mede door deel te nemen aan een aantal extreme wedstrijden van de World Enduro Super Series. Ik heb begin dit jaar gekozen voor de Laurense Motors Husqvarna 250 2-takt om goed mee te kunnen komen bij deze wedstrijden en dat ging naar behoren. Echter kwam ik door de mindere pk's in de scratch tekort om de snelle jongens bij te houden. Volgend jaar ga ik toch weer wat nieuws proberen,’’ vertelt Thierry!
 
Thierry zal de winterperiode gebruiken om zich voor te bereiden op het nieuwe enduroseizoen dat begin volgend jaar van start zal gaan!
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl