Nieuwe postcommandant Dick van Breda

HEESCH – In januari heeft Dick van Breda het stokje van Frank van Hoek overgenomen en is de nieuwe postcommandant van de brandweer in Heesch. Met zijn jarenlange ervaring binnen de kazerne als onder andere manschap en bevelvoerder, is Dick klaar voor deze stap. Met veel plezier en passie zal hij de post in Heesch gaan managen. 

“Ik hou me met name bezig met de geoefendheid en de paraatheid van de post”, vertelt Dick. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor een goede uitvoer van de wekelijkse oefeningen én de voorbereiding daarvan. Daarnaast valt de bezetting van de op te roepen brandweerlieden onder zijn verantwoordelijkheid. “Maar ik ruk ook nog gewoon mee uit, soms als manschap en soms als bevelvoerder”, voegt Dick daaraan toe. 

Parttime professional
Bijna 12 jaar is Dick actief als vrijwillige brandweerman. “Het is eigenlijk gewoon een hele intensieve hobby”, zegt hij, met een grote glimlach op zijn gezicht. Met veel passie spreekt hij over zijn vrijwilligerswerk. “Eigenlijk zou ‘parttime professional’ een betere benaming zijn voor ons vak”, zegt Dick, “want zodra je pieper gaat laat je alles vallen om zo snel mogelijk bij de kazerne te zijn.” Gelukkig krijgt hij vanuit zijn werkgever, Mostako Staalbouw in Heesch, de vrijheid hiervoor. “Zowel je gezin als je werkgever moet je hierin steunen.” Binnen de kazerne hangt een gemoedelijke sfeer. “De mannen steunen mij als nieuwe postcommandant, anders was ik ook niet door de sollicitatieprocedure gekomen”, zegt hij met een knipoog. De onderlinge band tussen de postleden is hecht. 
“De jongste is 26 en de oudste is 55. In het dagelijks leven zouden we elkaar mogelijk niet tegengekomen zijn, maar hier sta je voor elkaar klaar.” 

Open avonden
Het afgelopen jaar is de kazerne uitgebreid met nieuwe materialen en zal komend jaar hopelijk ook uitgebreid worden met nieuwe brandweermannen of -vrouwen. “We hebben een nieuwe tankautospuit en een waterwagen”, vertelt Dick. “En momenteel hebben we 20 manschappen, maar we mogen groeien naar 22. We zijn dus hard op zoek naar twee nieuwe vrijwilligers!” Daarom vinden op maandagavond 16 en 23 april twee open avonden plaats, waarbij geïnteresseerden kunnen komen kijken. De avonden zijn van 20.00 tot 21.30 uur. 

Ben jij een teamspeler, zorgzaam en wil je anderen graag helpen? Ben je 18 jaar of ouder en woon en werk je in Heesch of de omgeving van Heesch? Kom dan maandagavond 16 of 23 april langs. Heb je nog vragen? Dick beantwoordt deze graag! Mail d.vanbreda@brwbn.nl, bel 088-0208290 of 06-13726150.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl