De Pas en De Eijnderic in Heesch zoeken samen één nieuwe voorzitter

BERNHEZE - “We willen zo snel mogelijk één stichting worden, om van daaruit een mooi nieuw centrum te ontwikkelen in Heesch”, vertelt Hans van der Pas, voorzitter van het gemeenschapshuis enthousiast. “Het gaat niet alleen over een theater, maar ook over cursussen en workshops op kunstzinnig gebied, en over de bibliotheek. Dat allemaal in een gezellige sfeer waar je je snel thuis voelt”, vult Ad van den Tillart aan.

Hij is voorzitter van de Eijnderic. Beiden vertrekken op korte termijn als bestuursleden van de stichtingen. Ze willen daarmee de weg vrij maken voor één nieuwe voorzitter die de nieuwe instelling vorm gaat geven. Sinds twee maanden houden de voltallige besturen van CC De Pas en De Eijnderic al gezamenlijke vergaderingen. “We hebben samen de data afgestemd, zodat we al gedeeltelijk samen kunnen optrekken. Toen ontstond ook het idee om het vertrek van de voorzitters te combineren en één nieuwe voorzitter te gaan zoeken.”

De belangrijkste taak voor de nieuwe voorzitter is om van CC De Pas en De Eijnderic één nieuwe organisatie te maken die een centrale rol zal spelen in ‘De Huiskamer van Heesch’. Die centrale ontmoetingsplek moet komen op de plaats van de huidige Pas, aan de Misse in Heesch. De samenvoeging van beide stichtingen gebeurt mede op initiatief van de gemeente. De samenvoeging van de voltallige besturen moet eind dit jaar gestalte krijgen.

Belangstellenden kunnen tot 14 juli reageren door hun cv en motivatiebrief te sturen naar bestuursvoorzitterdni@gmail.com.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl