Marcel van der Steen start cursus fotografie bij De Eijnderic

BERNHEZE - “Fotograferen is niet alleen de goede knopjes bedienen. Het is kijken, zien, en dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren.” Marcel van der Steen is al vijftig jaar (hobby-)fotograaf, en ontdekt nog dagelijks nieuwe ontwikkelingen in de fotografie. Volgende week begint hij met een cursus fotografie bij De Eijnderic in Nistelrode, “omdat je van ervaringen in de praktijk meer leert dan uit honderd boeken.” 

Een treetje hoger
Sinds de oprichting acht jaar geleden, is Marcel van der Steen al een van de fotografen van de Mooi Bernhezekrant. Hij fotografeert al bijna zijn hele leven. “Vroeger had ik een eigen doka, maar dat werd achterhaald door nieuwe technieken. Sinds ik stopte met werken, heb ik alle tijd voor mijn hobby.” Marcel is lid van de fotoclub Bernheze en weet als geen ander wat er nodig is om de kwaliteit van fotograferen op een hoger peil te brengen. “Je moet kunnen kijken en de dingen zien. Deze cursus gaat uit van het gebruik van een spiegelreflex- of een systeemcamera, want daarmee kom je toch een treetje hoger.” 

Oefendag
De cursus bij De Eijnderic is eenmaal per twee weken. Marcel: “In twee weken heb je ruim de tijd om de huiswerk-opdracht goed uit te werken. Foto’s maken is ook kiezen. Slechte foto’s zijn er niet, maar het is de kunst dat je de mooiste kiest. Die foto’s bespreken we op de cursusavond. We kijken naar compositie, licht, kleur, en we maken foto’s van verschillende onderwerpen zoals de natuur, portretten, dagelijks leven. Bovendien gaan we een hele zaterdag op oefendag.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl