Groen-blauwe handdruk voor Stichting Landschapsbeheer Aa-dal

BERNHEZE - De Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) heeft een Groen-blauwe handdruk gekregen van waterschap Aa en Maas. De Stichting ontving deze aanmoedigingsprijs voor haar inzet voor de natuur in het dal van de Aa uit handen van Peter van Dijk, lid van het dagelijks bestuur van Aa en Maas. “Sterk punt vinden wij dat jullie vrijwilligers met een ter zake professionele achtergrond weten in te zetten naast doeners van alle leeftijden die graag lekker buiten actief zijn”, complimenteerde Van Dijk de initiatiefnemers van SLA. 

De Stichting Landschapsbeheer Aa-dal is voortgekomen uit een vriendengroep die voor eigen plezier en gebruik verantwoord hout ging hakken in het bos van Brabants Landschap bij Kasteel Heeswijk.

De vriendengroep is uitgegroeid tot een modern burgerinitiatief dat verantwoordelijkheid neemt voor het beheer en onderhoud van een aantal belangrijke objecten in het dal van de Aa nabij Berlicum en Middelrode. Behalve bij Kasteel Heeswijk is de SLA inmiddels actief op het cultuurhistorisch, ecologisch en recreatief betekenisvolle landgoed Seldensate en in de recent ontwikkelde natuur- en landschapselementen in het Oude Aa-dal aan de Dungense zijde van de Zuid-Willemsvaart. 

Beleving van de Aa
“Deze stichting weet een toenemende groep inwoners van Berlicum en Middelrode te motiveren de kwaliteit van natuur in eigen omgeving in stand te houden en te verbeteren”,  aldus Peter van Dijk, die stichting een cheque van 500 euro overhandigde.  “En belangrijke reden voor ons om deze handdruk te geven is dat de stichting bijdraagt aan de beleving van de Aa en de betekenis van het water en het waterschap in haar omgeving.” 

Aanmoedigingsprijs
De Groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl