VVN-verkeersexamen uitgesteld en online verkeerseducatie voor thuis in gang

BERNHEZE - Veilig Verkeer Nederland online thuislessen en KPN 1.000 4G Routers. Tot en met 6 april a.s. zijn de scholen gesloten. Het VVN Verkeersexamen waaraan jaarlijks 200.000 kinderen en ruim 90% van de basisscholen deelnemen wordt uitgesteld. De geplande data van 30 maart, 31 maart en 2 april komen te vervallen. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus maakt Veilig Verkeer Nederland nieuwe data bekend. Het theoretisch Verkeersexamen zal in ieder geval niet eerder dan juni plaatsvinden, om scholen en kinderen voldoende voorbereidingstijd te geven. Het VVN praktisch Verkeersexamen wordt in Nederland door diverse partijen georganiseerd. Wij adviseren organisatoren om alle praktische verkeersexamens in de hele maand april te annuleren en, indien mogelijk, uit te stellen. Dit geldt ook voor de fietscontroles.

 
Waarom de hele maand april?
Hoewel de scholen op dit moment tot en met 6 april gesloten zijn, is nog onduidelijk wat er daarna gaat gebeuren. En als we te snel alweer een praktisch Verkeersexamen organiseren, hebben de kinderen ook weinig tijd gehad om te oefenen en scholen om de lessen weer op te starten. Zodra er duidelijkheid is wanneer de scholen weer volledig opgestart zijn, kan er een nieuwe datum worden geprikt. Het is ook mogelijk om de praktische examens in september of oktober te plannen, aan het begin van het nieuwe schooljaar. Wij vragen de scholen zoveel mogelijk alvast de route voor het praktisch verkeersexamen te delen met de ouders, zodat kinderen de route kunnen met hun ouders kunnen oefenen. 
 
Thuis aan de slag met verkeer
Hoewel de verkeerslessen op school niet doorgaan kunnen de kinderen thuis prima aan de slag met verkeer. Wij hebben de verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 klaargezet op vvn.nl/verkeersles-thuis. Leuk en leerzaam voor de kinderen om dat juist in deze periode te doen. Hoewel de datum nog niet bekend is, kunnen kinderen natuurlijk best al gaan oefenen! Dit kan  op examen.vvn.nl/oefenen. Daarnaast moedigen wij de scholen aan om de route van het praktisch Verkeersexamen alvast delen met kinderen en ouders.
 
Actie van onze partner KPN voor kinderen die thuis geen wifi hebben
Mooi om te zien hoe onze partner KPN kinderen die thuis geen wifi hebben tegemoet komt. De afgelopen dagen hebben heel veel scholen keihard gewerkt om het onderwijs online te krijgen vanwege het coronavirus. Maar helaas zijn er nog steeds kinderen die thuis geen wifi hebben omdat daar geen geld voor is. Deze kinderen horen er ook bij! Daarom stelt KPN 1.000 4G routers tijdelijk ter beschikking aan kinderen die anders niet online hun schoolwerk kunnen doen.
Schoolbestuurders of -directeuren die wél school-devices voor de kinderen ter beschikking hebben en weten dat het bepaalde kinderen alleen nog aan een internetverbinding thuis ontbreekt, kunnen naar lnkd.in/gqUkEq4
 
Hoe gaat het online oefenen in zijn werk en wat kun je in de tussentijd doen?
Wij zetten het op een rij. Kinderen kunnen verder oefenen op de examensite. We bieden daar de belangrijkste theorie aan, een kennisquiz met variabele vragen en drie oefenexamens. 
Onderstaande link geeft gedetailleerde informatie:
 
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl