Dichter bij een ander, bij een gedicht en bij jezelf door de kracht van poëzie

HEESWIJK-DINTHER - Van Ramsey Nasr tot Maarten ’t Hart, van Lenny Kuhr tot Denise Jannah, van broeder Dieleman tot abt Bernardus. Ontdek de kracht van poëzie door de verhalen te lezen die een inspirerend en soms ontroerend kijkje geven in het leven van bekende en minder bekende Nederlanders. 

In Ik rende met mijn oma door de mist vertellen 42 bekende en onbekende Nederlanders over een gedicht of lied dat hun dicht op de huid zit. De verhalen werpen een verrassend licht op boeiende gedichten uit het Nederlandse taalgebied en ver daarbuiten. Op deze manier maak je door de ogen van een interessante persoonlijkheid kennis met een gedicht en ontdekt de kracht van poëzie. 

Voor levensbeschouwelijk magazine Volzin maakt journalist Bert van der Kruk sinds 2010 de rubriek Dichterbij, waarin mensen aan het woord komen over hun lijfgedicht. Voor dit boek koos hij 42 afleveringen uit en schreef hij zelf een inleiding. 

Bert van der Kruk (1961) is journalist. Hij schrijft vooral over religie en levensbeschouwing, kunst en cultuur. 

Boekgegevens
Ik rende met mijn oma door de mist. 42 Persoonlijke verhalen over de kracht van poëzie
Paperback | 192 pagina’s | ISBN: 9789089724106 | Prijs € 22,50 | Verwacht: 15-09-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. levensbeschouwelijk magazine Volzin
Je vindt het boek op: bit.ly/2QjI9EW 

Presentatie
Het boek wordt gepresenteerd op woensdag 23 september vanaf 19.30 uur in boekhandel Broese in Utrecht. Bert van der Kruk interviewt zangeres Denise Jannah, kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk en theoloog/theatermaker Kees van der Zwaard over hun lijfgedicht. Wegens richtlijnen van het RIVM zijn er maximaal 75 plaatsen beschikbaar. Broese maakt plaats voor 1,5 meter per persoon en zorgt voor desinfectiemiddelen. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl