ANWB Fonds geeft € 10.000,- aan mooiste project uit Noord-Brabant

BERNHEZE - Het ANWB Fonds heeft vanaf 31 augustus de aanmelding opengezet voor het mooiste maatschappelijke project van de provincie Noord-Brabant. De winnaar krijgt € 10.000,-. Organisaties en projectinitiatiefnemers kunnen zich hiervoor aanmelden.

Deze actie wordt in iedere provincie gevoerd. 

Het ANWB Fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart of willen starten en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten een blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd (waaronder het toegankelijk maken van locaties voor mensen met een beperking). 

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven ondersteunt. De vorige twee jaren waren een groot succes. De inzendingen stroomden binnen. Er stemden in 2019 bijna 23.000 Nederlanders mee en uiteindelijk kregen de twaalf winnaars hun prijs, zodat ze hun project konden op- of uitbouwen. 

Door het coronavirus is de verkiezing verplaatst naar het najaar. “Als ANWB wilden we het project toch door laten gaan. Vooral nu. De ANWB wil mensen blijven helpen die zich inzetten voor de samenleving. Juist nu het leven voor veel groepen er moeilijker op is geworden. Want zulke mensen helpen niet alleen, ze inspireren ook anderen weer”, aldus Sanne van den Rotten van de ANWB. 

Het concept is daarom iets aangepast; dit jaar honoreert het ANWB Fonds ook projecten voor het ‘corona-proof’ maken van bijvoorbeeld musea en voertuigen, zodat Nederland er op een veilige manier op uit kan blijven gaan. Daarnaast blijven de thema’s mobiliteit, toegankelijkheid en verkeersveiligheid onverminderd actueel. 

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan tot 6 oktober. Iedereen in Nederland kan vervolgens via de website vanaf 26 oktober tot en met 23 november stemmen op het mooiste ingediende project. Dan blijft er een top drie van genomineerde projecten per provincie over. Hieruit wordt door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. In januari 2021 vindt de prijsuitreiking plaats. 

Details over de inschrijving en deelname zijn via de website van het ANWB Fonds beschikbaar.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl