Zorgverzekering 2018, wat wijzigt er?

NISTELRODE - Op 1 januari 2018 wijzigt de basisdekking van de zorgverzekering. De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Binnen de basisverzekering zijn keuzes te maken op basis van prijs, eigen risico en keuzevrijheid van zorg. Je hebt nog tot en met 31 december 2017 de tijd om een nieuw basispakket te kiezen dat bij je past. Hieronder een overzicht van de grootste wijzigingen;

Verandering een: oefentherapie bij artrose
Mensen met artrose in de heup- en kniegewrichten krijgen de eerste twaalf oefentherapie behandelingen vergoed, gedurende een periode van maximaal 12 maanden. Deze zorg wordt vergoed uit de basisverzekering en valt onder het eigen risico.

Verandering twee: ziekenvervoer bij immuuntherapie
Kankerpatiënten die immuuntherapie ondergaan krijgen het vervoer van en naar het ziekenhuis vergoed. De dekking voor ziekenhuisvervoer is dus uitgebreid. Voor patiënten die oncologische behandelingen met chemotherapie of radiotherapie ondergaan was dit al het geval. Deze zorg valt onder het eigen risico.

Verandering drie: verzorging voor kinderen tot 18 jaar
Verzorging die samenhangt met de geneeskundige zorg die een kind nodig heeft, wordt vergoed uit de basisverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij het wassen en het innemen van medicijnen. Deze zorg viel eerst onder de Jeugdwet, maar wordt per 1 januari 2018 onderdeel van de Zorgverzekeringswet. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.

Verandering vier: de aanvullende verzekering
De meeste verzekeraars hebben de aanvullende pakketten aangepast. Denk hierbij aan een aanpassing van de hoogte van de vergoeding of het aantal behandelingen. Maar ook wordt het soms verplicht gesteld om naar een zorgverlener te gaan, waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. De premies voor de aanvullende dekkingen lopen uiteen, maar zijn over het algemeen ongewijzigd of licht gestegen.

Wel of niet overstappen?
Veranderingen in iemands persoonlijke leven kunnen gevolgen hebben voor de zorgverzekering. Denk hierbij aan medicijnen, onderzoeken, zwangerschap of fysiotherapie. De eerder gekozen basisverzekering kan soms niet (meer) toereikend zijn. Je kunt dan besluiten om het basispakket te herzien en bijvoorbeeld te wisselen van een naturaverzekering naar een restitutieverzekering of andersom. Tevens kun je een aanvullende verzekering kiezen die de gewenste zorg meeverzekerd.

Eigen risico
Het wettelijke eigen risico blijft ongewijzigd en bedraagt €385,00. Mocht je minder zorgkosten verwachten, dan is het ook mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit meerdere mogelijkheden, met een maximum van €885,00. Hiervoor krijg je een premiekorting. Kies dit alleen indien je het hoge eigen risico ook kunt dragen. Immers kunnen er ook onverwachte ziektekosten optreden.

Zorgverzekering vergelijken of meer informatie?
Je kunt nog overstappen tot en met 31 december 2017. Als je dit jaar je zorgverzekering nog opzegt, kun jezelfs nog tot 1 februari 2018 overstappen. Op de website www.Rivez.nl kun je eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken op basis van premie en voorwaarden. Tevens kun je telefonisch contact opnemen met een van onze medewerkers op 088-8000900 of binnenlopen bij een van onze kantoren.

Rivez Assurantiën & Risicobeheer BV
Europaweg 158, 5707CL Helmond
Weijen 19A, 5388HL Nistelrode
Patersstraat 33, 5801AT Venray
Ferdinand Bolstraat 6, 5914XN Venlo
Peperstraat 24, 5975BV Sevenum (geopend op afspraak)

088-8000900
info@rivez.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl