Bernheze: Ben loyaal, koop lokaal. Juist nu.

BERNHEZE - Nu door het coronavirus het dagelijkse leven drastisch anders is geworden, is het van groot belang de lokale ondernemers te (blijven) bezoeken. In alle kernen van Bernheze, van Heesch tot Loosbroek en van Heeswijk-Dinther tot Vorstenbosch en Nistelrode. Juist in deze tijd is het uiterst belangrijk om de boodschappen en inkopen lokaal te doen. 

Deze crisis treft heel het land en dit is bij veel ondernemers direct voelbaar. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis, winkels houden de deuren uit veiligheidsoverwegingen dicht, net als in de beautybranche, sportcentra en de horeca zit verplicht op slot. Hoewel het kabinet maatregelen neemt om de economische schade te beperken en ook onze eigen gemeente financieel de helpende hand reikt, is het toch vooral aan de consument om de lokale ondernemers te blijven ondersteunen. Juist nu!

We gaan helpen
Daarom is er een nieuw initiatief gestart om onmiddellijk de lokale ondernemer te steunen: 'Ben loyaal, koop lokaal'. De gemeente Bernheze is partner en gaat een zeer belangrijke spil worden in dit initiatief, juist met die steun kunnen de ondernemers geholpen worden. “Elke dag telt voor onze ondernemers en ik denk dat we voor de ondernemers en gemeente een sterke samenwerkende stap te kunnen maken”, vertelt Willem van den Brand, Bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Bernheze en mede-initiator van de actie ‘Ben Loyaal, denk lokaal’. “De bedoeling is om dit als een pilot te creëren en dit voort te zetten voor de lange termijn. Veel mensen hebben nu de neiging om online, vaak ook nog bij buitenlandse webshops zaken te bestellen. Wij willen iedereen vragen naar de gewone lokale winkels te komen. Want in deze tijd hebben veel ondernemers deze omzet echt hard nodig om deze lastige periode door te komen.”

Het goede doel
De betrokken ondernemers zijn op het idee gekomen, doordat zij ook iets wilden betekenen voor de zorgverstrekkende inwoners van Bernheze. Het idee staat, maar moet nog handen en voeten krijgen. Waar ondernemers altijd klaar staan voor sponsoring voor maatschappelijk belang, zijn in dit geval de rollen omgedraaid en vragen zij bestaansrecht en daarbij een handreiking om als ondernemer iets goeds te doen.

Er wordt hard gewerkt aan diverse acties met aandacht voor iedere branche. Er komt snel een website en iedere vorm van communicatie zal worden benut. Uiteraard is dit van groot belang voor de ondernemers in Bernheze, misschien wel meer dan ooit. Als iedereen de regels van het RIVM hanteert is het geen enkel probleem om lokaal de boodschappen te blijven doen. Ook de ondernemers en medewerkers hanteren deze regels om alles zo hygiënisch mogelijk te houden. Op deze manier kan er gewoon lokaal gewinkeld worden met minimaal besmettingsrisico en helpen we de regio deze crisis door. Dus doe mee: Ben loyaal, koop lokaal!

Een flink aantal ondernemers heeft zich belangeloos aangemeld. We zijn nog lang niet compleet maar het idee en de club groeit elke dag.

Wil je meedoen? Meld je aan via: info@benloyaalkooplokaal.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl