Humankind noodopvang kinderen van 0 tot 13 jaar

BERNHEZE - "Over een half uur moet ik mijn zieke collega vervangen, kan ik Daan nu naar jullie brengen?" Tien minuten later staan moeder en zoon op de stoep. Noodopvang is per definitie onvoorspelbaar, maar dat betekent niet dat ingeboet wordt op kwaliteit of veiligheid. Bij Piekobello in Heesch en Klein Drakenstein in Heeswijk-Dinther organiseert Humankind in nauwe samenwerking met alle basisscholen noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Huisarts, vuilnisman, verpleegkundige of eigenaar van de dorpssuper. Als het nodig is, staan de pedagogisch professionals van Humankind klaar om te helpen. 

Iedere dag komen per locatie ongeveer 20 kinderen. Een baby ligt lekker te slapen in een speciaal buitenbedje, de peuters maken een verrassing voor Moederdag en een paar oudere kinderen werken ieder voor zich aan een schoolopdracht want ze zitten niet bij elkaar op de basisschool. Komen ze er niet uit, dan is er altijd een professional waarbij ze terechtkunnen. Ouders en kinderen maar ook de medewerkers van Humankind hebben te maken met ziekte, verlies en verdriet vanwege corona. Maar de verbondenheid en onderling contact zijn warm en vol wederzijds begrip en vertrouwen. "We zorgen voor elkaar. En samen zorgen we voor onze kinderen," zegt Saskia Brock, locatiemanager van Humankind. 

Heb jij een cruciaal beroep en maak je nog geen gebruik van de noodopvang? Neem gerust contact op met Saskia Brock van Humankind op saskiabrock@humankind.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl