Tai Chi en Yoga bij De Eijnderic

HEESCH - De Eijnderic organiseert ook dit najaar verschillende mogelijkheden voor Yoga en Tai Chi. Alle ruimten zijn corona-proof ingericht. Daardoor is het veilig om mee te doen aan alle cursussen en workshops. Ook zijn er nieuwe docenten: Robin Berkelmans geeft op vrijdagmorgen Tai Chi en Monique Biermans begeleidt op donderdagavond twee groepen Hatha Yoga.

“Bij Hatha Yoga ervaren we de oefeningen in plaats van alleen maar doen. Je neemt waar en observeert je lichaam,” legt Monique haar manier van werken uit. “We beginnen met opwarmen en doen daarna oefeningen om inzicht te krijgen hoe je lichaam beweegt. We focussen op het mentale stuk door op te merken zonder te oordelen. We doen de oefeningen niet vanuit het hoofd, maar op voelen: van de spieren, de gewrichten, kortom van je hele lichaam,” vertelt Monique. 

Volgens Robin Berkelmans zorgt Tai Chi ervoor dat “het lichaam vanuit een gebalanceerde, ontspannen en verbonden houding beweegt. Onze menselijke gesteldheid heeft hier een enorm profijt van. De vorm van trainen is divers - er zijn staande vormen en verplaatsende vormen. De staande vormen worden Chi Kung genoemd en vormen een basis voor de verplaatsende vorm.” Robin geeft zijn lessen op vrijdagmorgen.

www.eijnderic.nl 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl