CC De Pas coronaproof door landelijke subsidie

HEESCH - Kunst en cultuur verbindt mensen met elkaar. Ze zijn onmisbaar voor een vitale samenleving. De deuren moeten weer open kunnen en het publiek moet weer live, fysiek, in aanraking komen met kunst en cultuur. Om die reden werd het Kickstart Cultuurfonds opgericht. Het ondersteunt theaters financieel om coronaproof te worden. Het heeft besloten ook CC De Pas in Heesch een donatie te geven. 

Het Kickstart Cultuurfonds is opgericht om theaterzalen te ondersteunen bij het anders inrichten van hun zalen, zodat deze corona-proof kunnen worden bezocht. Maar ook zodat theaters weer snel mooie producties kunnen laten zien. Theaters hebben een groot verlies aan inkomsten gehad vanwege de eerdere sluiting dit jaar, maar moeten nu wel investeren om de zalen coronaproof te maken. Daarom wil het Fonds subsidie geven aan zalen die het verschil maken in een samenleving. 

Verbindende rol
“Vanuit De Pas heb ik deze zomer aangegeven dat ook wij een cruciale verbindende rol in onze gemeenschap vervullen,” zegt Kris Roemers, directeur van CC De Pas. “Het landelijke fonds was gevoelig voor ons pleidooi en onderbouwing. Daarom is onze aanvraag goedgekeurd. We zijn erg blij met de financiële ondersteuning. Zo kunnen we onze bezoekers een nóg veiliger omgeving bieden. Bovendien zijn we best wel trots dat onze rol binnen de samenleving ook landelijk wordt erkend.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl