Inschrijfperiode verlichte optocht loosbroek van start

LOOSBROEK – Op carnavalszaterdag 2 maart staat alweer de 9e editie van de Verlichte Optocht Loosbroek op het programma. Een sfeervolle optocht door de donkere straten van Loosbroek, die elk jaar weer mag rekenen op veel belangstelling vanuit de hele regio. De organiserende Stichting de Kreuge nodigt iedereen van harte uit om zich in te schrijven als deelnemer via www.dekreuge.nl

Enthousiaste bouwers en creatievelingen kunnen zich inschrijven in de categorieën Jeugd, Wagens, Grote loopgroepen en Kleine loopgroepen. De categorie wagens is onderverdeeld in ‘Wagens Loosbroek’ en ‘Wagens Buitendorps’, over deze twee categorieën wordt de overall-winnaar gekozen. Diegene bemachtigt de WisselKreuge. 

Verlichting en inspiratie
Stichting de Kreuge stelt gratis verlichting beschikbaar voor de deelnemers van de optocht. Meer informatie over het lenen van verlichting is te vinden op de website van de Kreuge. De creatieve mogelijkheden met de verlichting zijn natuurlijk eindeloos. De Kreuge zorgt alvast voor een inspiratiebron met het carnavalsmotto: ‘Zien en gezien worre’, de stichting sluit hiermee aan op het thema van de Stichting HDL ‘Loat oew eige ziejn’. 

De optocht
De optocht start op zaterdag 2 maart om elf voor half acht vanaf de parkeerplaats van uitgaanscentrum Lunenburg door de Dorpsstraat, Krommedelseweg, Pastoor de Grootstraat, Jan Dobbelsteenstraat, Donatusstraat, Schaapsdijk en de Molenhoeven. De optocht wordt ontbonden op het dorpsplein voor Café-zaal Kerkzicht. Hier vindt, tijdens het Lichtjesbal, de prijsuitreiking plaats, met de energieke live-band Bag On Wheels.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl