Bruisend straatcarnaval tijdens Carnafestival in Loosbroek

ZANDKRUIERSLAND -  Na een bijzonder druk bezochte eerste editie van het Carnafestival vorig jaar, organiseert stichting de Kreuge op carnavalsmaandag het Carnafestival editie 2019. Het Dorpsplein in Loosbroek wordt omgebouwd tot een festivalterrein met muziek, lekkere drankjes en hapjes en vooral héél veel leuke activiteiten voor de jeugd. Op maandag 4 maart wordt er vanaf 14.11 uur onder andere geschminkt en geknutseld, is er een stormbaan en een DJ-workshop. 

In Loosbroek was het al jaren traditie om carnavalsmaandag buiten te vieren, maar met het verdwijnen van de Elf-stratentocht werd er druk gezocht naar een nieuw alternatief. En wat vorig jaar begon met een vaag idee van ‘iets festival-achtigs’ werd binnen enkele weken gesmeed tot een heel concreet plan. Guido van Menzel, voorzitter van de Kreuge: “We wilden iets neerzetten waarbij het draait om de activiteiten voor de jeugd, maar waar ook de volwassenen zich vermaken en lekker kunnen bijbuurten. Dat is gelukt! Het bezoekersaantal was vorig jaar overweldigend en we kregen enorm veel enthousiaste reacties. Dit jaar borduren we voort op het idee van vorig jaar, maar voegen er ook weer wat nieuwe dingen aan toe.”

DJ-workshop
“Een van de meest bijzondere activiteiten is de DJ-workshop,” vervolgt Guido, “tijdens deze workshop leren de kinderen alles over de knoppen van de DJ-set, scratchen, mixen en beatmatching en mag er natuurlijk gedanst worden. Maar er is nog veel meer. De kinderen kunnen zich laten schminken, er is een beautyhoek, ze kunnen cakejes versieren, zich uitleven op de stormbaan en ga zo maar door. Natuurlijk wordt het festival aangekleed met relaxte loungehoeken, is er heerlijk ‘festi-food’ en wat lekkers te drinken en wordt er gezellige muziek gedraaid.” 

Snertbal met Kidz-DJ
De maandagmiddag wordt vanaf 16.00 uur traditioneel afgesloten met het Snertbal. Bij café-zaal Kerkzicht kunnen, na het Carnafestival, de handen gewarmd worden aan een heerlijke kom snert én gaan de voetjes van de vloer. De Kidz-DJ zorgt namelijk voor een enorm groot (dans)feest, met zijn knotsgekke en interactieve show. “Het wordt een supergezellige middag voor jong en oud,” sluit Guid af, “we zien oew gère op ons Carnafestival!”

 

 

Bijlage: Foto Carnafestival 2018

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl