Op de koffie bij Carool Nouwens

Carool Nouwens (49) uit Heeswijk-Dinther woonde onder andere in Amsterdam en Helmond, maar is toch een echt dorpsmens. Inmiddels woont ze al een kleine twintig jaar in Loosbroek, waar ze de vrije tijd naast haar werk als salarisadministrateur besteedt aan het maken van sieraden.

Van jongs af aan was Carool altijd al druk bezig met het maken van mooie dingen in allerlei vormen zocht ze naar wegen om haar creativiteit kwijt te kunnen. “Vroeger wilde ik handwerkjuf worden. Ik was heel creatief”, vertelt ze. Vanaf haar zeventiende is Carool werkzaam in de administratiebranche, maar haar ‘frunnikhobby’ heeft ze nooit losgelaten. “Ik deed een cursus bij Pieter Brueghel, maar ik wilde meer. Ik ben daarom elf jaar geleden begonnen op de vakopleiding goud- en zilversmeden in Schoonhoven.”
Sinds zes jaar is Carool klaar met de opleiding en maakt ze als goudsmid sieraden in Loosbroek. “Ik vind het erg leuk om met mensen na te denken over ideeën en deze vervolgens uit te werken. Tevreden en met een lach lopen mensen vaak de deur uit”, vertelt de goudsmid, die verschillende soorten sieraden maakt. “Je moet denken aan oorbellen, kettingen, ringen en trouwringen. Van alles.”

Salaris
Haar grote hobby goudsmeden combineert Carool met haar werk als salarisadministrateur bij Camelot. Nu 2014 zijn einde nadert, breekt voor de goudsmid een hectische periode aan. “Het is weer bijna Sinterklaas en Kerst. Het is een erg drukke tijd, maar dat vind ik niet erg. Het is leuk om met goudsmeden bezig te zijn. Alles loopt gewoon lekker door.”

Zingen
In haar vrije tijd houdt Carool van zingen en is ze te vinden in het zwembad of is ze bezig met ‘fysiofitness’, zoals ze het zelf noemt. “Ik hou ook erg van duiken, maar dan wel met mooi weer. Ik en Dirk (Van Zoggel, vriend) vinden het leuk om te duiken buiten ons kikkerlandje waar het water altijd redelijk koud blijft. Afgelopen zomer zijn we in Portugal geweest, maar daar hebben we niet gedoken. Daar is Portugal ook niet zo geschikt voor.”

“Ik vind het ook leuk om met de honden te wandelen. Ik heb twee Jack Russels. Elke dag ga ik meerdere keren met ze naar buiten.” In de achtertuin lopen ook kippen rond en zijn er vogels te vinden, maar de kippen en de vogels laat Carool liever aan Dirk over. “Hij is daar meer in thuis. De tuin houd ik wel zelf bij.”

Theestraat
Carool groeide op in de Koffiestraat in Heeswijk-Dinther. “Rare naam eigenlijk. Vroeger werd er wel eens gevraagd of er ook een Theestraat was”, lacht ze. Na haar jeugd woonde Carool onder andere in Amsterdam, Helmond en Schijndel en Heusden. “Ik ben toch echt een dorpsmens.”

Hoewel Carool van zingen houdt, staat ze niet te springen om de vele zingprogramma’s die te zien zijn op de televisie. “Ik heb de eerste audities van The Voice Of Holland gezien, maar ik haakte al vrij snel af. Liever kijk ik een goede film. Een van de weinige series die ik kijk is Flikken Maastricht. SynDROOM met Johhny de Mol, voor dat programma ga ik ook goed zitten. Dirk en ik gaan ook graag naar het theater. In de Pas zijn regelmatig goede voorstellingen. Lekker dicht bij huis.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl