Publieksavond bij Sterrenwacht Halley

HEESCH - Op vrijdagavond 19 januari is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Begin van de avond is mogelijk nog even de maansikkel te zien door de telescopen. Ook worden de kijkers gericht op sterren, dubbelsterren en sterrenhopen en op de kosmische stof- en gaswolk genaamd Orionnevel. Vanaf het dak van de sterrenwacht kijk je naar de Melkweg recht boven je hoofd en leer je sterren en enkele sterrenbeelden herkennen met bekende en minder bekende namen, zoals Stier, Zwaan, Draak, Grote en Kleine Beer, Poolster, Betelgeuze en Sirius. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan en sterren te kunnen zien.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: € 5,- (kinderen tot en met 12 jaar: € 3,-).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. 
Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl