Lustrumconcert Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER - Op zondag 10 februari bereikt het ‘Uurtje Klassiek’ een mijlpaal: voor de 50e keer opent zorginstelling Laverhof Heeswijk-Dinther haar deuren voor eenieder van klassieke muziek houdt. Het concert vindt als altijd plaats in de mooie inpandige kapel. Het Uurtje Klassiek heeft de beschikking over een schitterende vleugel die door het Geelvinck Museum Zutphen in bruikleen is gegeven. Het concert begint om 15.00 uur, heeft geen pauze en duurt precies een uur. De toegangsprijs bedraagt een vrijwillige bijdrage en bewoners betalen een strip. 

Dit keer treden vier zeer getalenteerde kinderen voor je op: de broers Bruno en Mark Schuttelaars, beide pianist, en broer en zus Evan en Abigail van Dijk, beide violist. Alle kinderen studeren op hoog niveau en twee van hen in de Jong Talent Klas van het conservatorium van Tilburg.

Bruno, Mark en Evan hebben al twee keer eerder succesvol opgetreden in het Uurtje Klassiek, maar Abigail doet voor het eerst mee. Dat is niet zo vreemd, want ze is pas zeven! Alle vier de kinderen zijn gek op muziek maken. Ze besteden er uren per dag aan, uit eigen vrije wil. Talent, plezier en een goede begeleiding zijn de ingrediënten die soms leiden tot musici als deze. Het is een genot om de kinderen te horen (en zien) spelen. 

Het Uurtje Klassiek vindt iedere twee weken op de zondagmiddag plaats. De concerten zijn in het leven geroepen voor bewoners van Laverhof die van klassieke muziek houden. Maar ook je bent van harte uitgenodigd, want: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl