HaDee Kwis 2020 gaat veel reuring geven

HEESWIJK-DINTHER – Creatief, wetenschappelijk, historisch, plaatselijk, regionaal, nationaal, maar ook internationaal, moeilijk, gemakkelijk, origineel, verrassend, divers en een beetje gek. Zo, daarmee is de lading gedekt van de vragenreeks en doe-opdrachten binnen en buiten die deelnemende teams te wachten staan tijdens de zesde editie van de HaDee Kwis op vrijdag 27 maart. “HaDee Kwis 2020 gaat veel reuring geven”, belooft de vernieuwde organisatie. Inschrijven en meedoen is erbij zijn en meemaken.  

Na een vliegende start in 2014 was de lustrumeditie van de HaDee Kwis in 2018 ook gelijk even de laatste. Met het afhaken van een aantal organisatoren bleven er te weinig mensen over om die volle kar te trekken. Met Rob van den Berg, Jehan Langenhuijsen, Aranca Janssen, Jan Pieter Habraken, Kristel van Driel, Anne van Roosmalen, Eric Ketelaars, Anne-Katrien Wijffels en Ilona Lunenburg is wederom een mooie groep gevormd die al geruime tijd doende is met de HaDee Kwis 2.0. Het wordt niet compleet nieuw maar: “Met een vernieuwde organisatie zijn er ook andere invloeden en frisse ideeën”, meldt de organisatie. 

Uitgangspunt blijft om zoveel mogelijk HaDeejers een gezellige quizavond te bezorgen. Het is nog niet duidelijk hoeveel vragen en categorieën er komen. “We hebben allemaal de missie om vragen te bedenken die niet met één ‘muisklik’ te beantwoorden zijn. Het moet echter wel zo dat het antwoord te vinden is. Hetzij via de digitale snelweg, maar ook door het inschakelen van de achterban. Hoewel er natuurlijk ook dorpsgerelateerde zaken voorbij komen, gaat het uiteraard verder dan dat”, wordt met een lachje gesteld om toe te voegen: “De ervaring leert dat een vraag of opdracht soms niet goed of verkeerd geïnterpreteerd wordt. Ons advies is dan ook om écht goed te lezen.” 

Het is gelijk het enige wat de niet bepaald loslippige groep kwijt wil inzake de vragen en zaken die buiten de ‘huiskamer’ ondernomen moeten gaan worden. Laatstgenoemde gaan er geheid ook komen. Een wijze raad is wel om het team zo groot mogelijk te maken. “We maken een balans tussen gemakkelijke en wat moeilijkere vragen waarbij wat extra stapjes gezet moeten worden. Met slechts een handjevol mensen ga je het echter niet redden om alles op te lossen”, meldt de organisatie. 

Gehoopt wordt dat hun enthousiasme voor deze zesde HaDee Kwis gedeeld wordt en zich velen gaan melden voor deelname want: “Een dergelijk dorpsevenement verbindt mensen en zet iedereen in beweging. Het geeft reuring en zorgt voor veel gezelligheid.” Deelname kost € 25,- per team. Inschrijven kan via www.hadeekwis.nl.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl