Toneelvereniging De Oudere Garde speelt blijspel

HEESWIJK-DINTHER – Hoewel het normaliter zo niet te boek staat transformeert CC Servaes in het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari in Huize Cupido. Het toneel wordt dan namelijk ingenomen door toneelvereniging De Oudere Garde die met het hilarische en amoureuze blijspel ‘Waar zijn we aan begonnen’, de lachspieren in beweging gaat zetten. Op vrijdag speciaal voor leden van de plaatselijke KBO’s uit genoemde dorpen; de overige dagen is iedereen die zin heeft in een ontspannen avondje uit om 20.00 uur van harte welkom. 

Hoewel de repetities slechts enkele maanden duren met de opvoeringen uiteraard als hoogtepunt, is De Oudere Garde bijna het hele jaar actief. “Na de voorstelling evalueren we en vervolgens wordt al snel de zoektocht naar een nieuw stuk gestart”, vertellen bestuursleden Henk Kuijpers, Tiny van den Brand, speelster Ans van der Schoot, PR-medewerker Gerrit van den Berg en regisseur Ger Sanders.

Ger en Ans vormen samen de leescommissie. Dat is niet zo makkelijk want zij stellen wel enige voorwaarden voordat in overleg de keuze wordt gemaakt. “We zorgen er altijd voor dat er een rol is voor alle spelers. Verder dient de verhaallijn goed te zijn, zonder grove of kwetsende teksten en het moet leuke typetjes bevatten. We kiezen altijd voor een blijspel. Drama’s zijn er al genoeg. Mensen komen bij ons om te lachen”, melden genoemden. 

De rollen worden door regisseur Ger Sanders verdeeld. “Dit is mijn vijfde seizoen. Ik ken ‘mijn’ pappenheimers intussen. Al lezende weet je eigenlijk al wie voor welke rol geschikt is”, laat hij weten. De overige vullen aan. “Voor de zomervakantie krijgen we allemaal ons toneelboekje waarbij tevens duidelijk wordt welke rol eenieder heeft. Aansluitend is er daarna een eerste leesrepetitie. Tijdens de vakantie kunnen we dan al op ons gemak de teksten doornemen en soms al een beetje uit ons hoofd leren. De drive om met elkaar iets goeds neer te zetten is altijd hoog. Als we spelen en je hoort de eerste lachsalvo’s door de zaal gaan, dan weet je dat het goed is. Dat geeft voldoening”, zeggen alle genoemden eensgezind. 

‘Waar zijn we aan begonnen’ gaat geheid de lachspieren in beweging zetten. Het draait in deze om de zusjes Ali en Bertha Bloem die samen willen genieten van een rustige en welverdiende vakantie. Al snel ontdekken ze echter dat er in hun onderkomen een relatiebemiddelingsbureau is gevestigd. Met een komen en gaan van rare snoeshanen in Huize Cupido is er van rust dan ook geen sprake meer.

Vrijdag 17 januari wordt de voorstelling om 14.00 uur gespeeld voor leden van de plaatselijke KBO’s. De zaal is open om 13.00 uur. Kaartjes á € 6,- per persoon zijn niet te reserveren, maar verkrijgbaar aan de kassa. Iedereen is welkom op zaterdag 18 en zondag 19 januari om 20.00 uur. Kaartjes á € 8,- per persoon kunnen gereserveerd worden via 0413-291793.

Tekst en foto:  Wendy van Lijssel 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl