‘Ut klène bruurke’ winnaar editie 9 Nisseroise Kwis

NISTELRODE - Met de stewards en stewardessen van Nisseroi stapten we dit jaar aan boord van vlucht NK2019. Nisseroi stuurde van ieder team het grootste blok aan het been of degene die er geen kijk op had naar de geheime opdracht. Het dorpslied ‘Nisseroi’ van Ad de Laat werd luidkeels meegezongen. De dag na de Nisseroise Kwis was in iedere straat nog wel een plaats delict te vinden. Dit waren de kenmerken van de Nisseroise Kwis 2019. Zaterdag 11 januari kregen de deelnemers antwoord op alle vragen, ook de belangrijkste vraag: ‘Wie wint de Kwis?!’ Wie heeft de joker het slimst ingezet? En welk team heeft dit jaar het best gescoord op het nieuwe element: ‘De Facebookvragen’?

Dit jaar deden er 34 teams mee aan de Nisseroise Kwis en nam ‘Ut klène bruurke’ de wisseltrofee mee naar huis! 

Vliegveiligheidsinstructies
De creatieve geest van de teams was dit jaar terug te zien in alle filmpjes. Zo werd er een landingsbaan uitgestippeld met waxinelichtjes, werden de vliegveiligheidsinstructies in een lied verwerkt en zijn er zelfs KLM-uniformen uit de kast getrokken. Met deze Nisseroise stewards en stewardessen hebben we een plezierige vlucht beleefd.

Het grootste blok aan het been of degene die er geen kijk op heeft
Wie heeft dit jaar de geheime opdracht het beste uitgevoerd? Dit jaar werd de geheime opdracht in samenwerking met belangenorganisatie IPG Bernheze georganiseerd bij de kantine van R.K.S.V. Prinses Irene. Uit ieder team moest een deelnemer zo snel mogelijk in een rolstoel een parcours afleggen. Vervolgens werd de deelnemer geblinddoekt en moest zo snel mogelijk de weg naar de bar vinden. Team C22 ‘Elk joar un bietje slimmer’ had met Jerin van de Rakt het hele parcours als snelste afgelegd en is daarmee de winnaar van de geheime opdracht! 

Moeilijke categorie
Wat toch ieder jaar wel weer blijkt, is dat de Nisseroise mensen hun eigen dorp nog niet goed genoeg kennen. De categorie ‘Rondje kuieren’, waarbij teamleden dit jaar op pad gingen om keien te zoeken, huisnummerbordjes te vinden en op de foto moesten gaan met de mooie omlijsting op Donzel, werd wederom het slechtste gemaakt. Daarentegen zijn Nisseroise mensen taalkundig goed onderlegd. Ze spreken over het algemeen erg goed A.B.N. (Algemeen Beschaafd Nisserois). De nieuwe categorie ‘Aap-Noot-Mies’ werd het beste gemaakt. 

De winnaars
In een volle zaal van ’t Tramstation werden een aantal vragen toegelicht en verschillende winnaars bekend gemaakt. Zo had team A2 ‘Kwisexx’ de Finse sporten het beste uitgevoerd, team C24 ‘Kan er ff niet opkomen….’ het leukst een couplet van het liedje van Ad de Laat gezongen, team B20 ‘BLN’ begeleidde ons het beste naar Zweefvliegveld Nisseroi en had team B17 ‘Trammelanten’ het mooiste muziekinstrument geknutseld. De spanning in de zaal was duidelijk te snijden toen de organisatie de top 3 bekend maakte. Niet een geheel nieuwe top 3, maar wel weer een verrassende uitslag vergeleken met vorig jaar, waarbij team B12 ‘Ut klène bruurke’ er met de wisseltrofee vandoor ging. 

1e plaats met 1000,5 punten B12 ‘Ut klène bruurke’
2e plaats met 977 punten A3 ‘Een ei hoort erbij!’
3e plaats met 948 punten C22 ‘Elk joar un bietje slimmer’

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl