Zonnebloem Nistelrode houdt in deze coronatijd contact 

NISTELRODE - Op allerlei manieren houden onze vrijwilligers zich persoonlijk op de hoogte van het wel en wee van hun gasten, die het in deze tijd vaak lastig hebben. Vrijwilligers bellen, schrijven een kaartje of briefje en bezoeken de gast evt. buiten, op 1,5 meter afstand.

Het bestuur, de activiteitencommissie en de bezoekcommissie zoeken wegen om iets toe te voegen aan het thuisblijven door een beetje afwisseling te brengen.

  • Met Pasen zijn onze gasten van Zonnebloem Nistelrode verrast met een paasorchidee.
  • Onlangs is er een quiz met twintig vragen en vier opdrachten naar de gasten gestuurd. Liefst 43 deelnemers hebben deze quiz ingevuld en ingeleverd. Het waren veelal vragen, die te maken hadden met Nistelrode, vragen als: * Hoe heet de houten “Standerdmolen” aan het eind van de H. v/d Venstraat? * In welke tijd liep de stoomtrein door Nistelrode? En zo nog 18 vragen meer, die betrekking hebben op Nistelrode.

Vijf gasten hebben de vragen foutloos ingevuld. Mevr. Pieta van Delst werd na loting de gelukkige winnaar. Zie foto!

  • De volgende quiz staat op stapel: Een fotoquiz!. Rien v.d.Graaf van de Heemkundekring heeft foto’s aangeleverd van bekende Nistelrodenaren, Riëtte v. Berkel en Rosemarie van Ark hebben foto’s gezocht van bekende sporters, bekende Nederlanders, foto’s van leden van Europese koningshuizen, wereldleiders etc.

Uiteraard hoopt de Zonnebloem dat we wederom onze gasten een plezier doen en dat er weer veel response is. Zo geeft de Zonnebloem Nistelrode een beetje kleur aan het verplichte thuis­blijven. Er wordt nu voorzichtig nagedacht over activiteiten die met inachtneming van 1,5 meter afstand georganiseerd kunnen worden.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl