Update coronavirus: Bijna 70% meer positief geteste inwoners in Bernheze dan vorige week!

BERNHEZE-  De RIVM heeft weer de wekelijkse update geplaatst. In Bernheze zijn er 163 personen positief getest tussen 7 en 20 oktober Dit is een verhoging van bijna 70% ten opzicht van vorige week, toen waren het 96 positief geteste inwoners over de periode 30 september t/m 13 oktober. Intussen één ziekenhuisopname, maar nog geen overledenen.

Update 14 t/m 20 oktober
Afgelopen week steeg het aantal meldingen van COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal IC intensive care -opnames verder. De snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen stijgt lijkt echter iets af te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden.

In de afgelopen week zijn 55.587 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, een stijging van bijna 12.000 (27%) ten opzichte van de week daarvoor. In alle leeftijdsgroepen was een stijging te zien van het aantal positief geteste personen. Het aantal nieuwe meldingen lijkt wat minder hard toe te nemen dan een week eerder. Dit zou een effect kunnen zijn van de maatregelen vanaf eind september. Volgende week kunnen we zien of deze trend doorzet.

Er zijn in de afgelopen week 1492 patiënten door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Deze week zijn 185 bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In de afgelopen week hebben ruim 269.753 mensen zich laten testen in de GGD teststraten. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week toegenomen van 13,6% in de voorgaande week naar 14,4% deze week.

Meer informatie: www.rivm.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl