Verenigingen - Buurt- en wijkorganisaties

Burenhulp Nisseroi

Website
http://burenhulpnisseroi.nl/

Telefoon: Telefoon: 0412-744111
E-mail: info@burenhulpnisseroi.nl.

Met aandacht voor welzijn en zorg, met een sterke focus op preventie. We werken dicht bij huis en werken nauw samen met alle in Nistelrode beschikbare professionele en vrijwillige dienstverleners. Ons doel is om jong en oud te verbinden, ontmoetingen te organiseren en een luisterend oor te bieden. Waar nodig ondersteunen we, met onze projectgroep, met informatie en advies voor inwoners die vragen hebben.

Parochie De goede herder

Website
http://www.parochiedgh.nl/

Kerkstraat 2
5384 KA Heesch
Telefoon: 0412 451215
E-mail: info@parochiedgh.nl

In deze parochie zijn de kerken van Vorstenbosch, Nistelrode, Heesch, Geffen en Vinkel samengevoegd.

Heesch:
Omdat het overlijden van een partner een aangrijpende gebeurtenis is, wil de parochie De Goede Herder op meerdere kerklocaties het voor nabestaanden mogelijk maken om andere weduwen en weduwnaars te ontmoeten voor steun. 
De groep komt één keer per maand in het Heesche parochiecentrum bijeen en wordt begeleid door een ervaringsdeskundige, die op haar beurt wordt gecoacht door de pastoraal werkster van de parochie. 

Raad gecoördineerd ouderenwerk

't Dorp 39
5384MB Heesch

Telefoon: 0412-452267
E-mail: secretariaat.rgo@ziggo.nl

Behartiging van belangen voor ouderen in Heesch en Nistelrode. Heesch: mw. M. Jaspers. Nistelrode: Dhr. C. Cuijpers / Beatrixstraat 5, 5388KZ Nistelrode: telefoon: 0412-611482; mail: c-cuypers@home.nl 

Voedselbank Oss

Website
https://www.voedselbank-oss.nl/

Rossinistraat 3
5384AK Oss
Telefoon: 088 374 25 25
E-mail: info@voedselbank-oss.nl

Heb je een laag inkomen en houdt je niet genoeg geld over om eten te kopen? Dan kan de voedselbank je misschien helpen. Bij de voedselbank in Oss kunt je één keer per week een voedselpakket ophalen.

Wat moet je doen?
je hebt een doorverwijzing van ONS welzijn nodig om een voedselpakket op te mogen halen. Wil je een aanvraag indienen? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 088-3742525. ONS welzijn beoordeelt elke aanvraag zorgvuldig en discreet.

Wanneer kun je het voedselpakket ophalen?
Je kunt het voedselpakket elke donderdag afhalen tussen 14.30 en 17.30 uur. Kun je het voedselpakket niet afhalen? Meld het vóór donderdag 12.00 uur!

Ben je al klant neem dan contact op met het cliëntenbeheer ook voor afmelden voedselpakket.

E: clienten@voedselbank-oss.nl 
M: 06-12565418 - alleen op woensdag en donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur bereikbaar.

Vrijwilliger worden
Yvon Langens, coördinator
E: coordinator@voedselbank-oss.nl 
M: 06-40816360

Voedsel aanbod
E: aanbod@voedselbank-oss.nl 
M: 06-40816360

Voor het doneren van voedsel kunt u elke woensdag en donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur  terecht op onze locatie aan de Rossinistraat 3 te Oss.

Zonnebloem

Website
https://www.zonnebloem.nl/nistelrode

Lindestraat 4
5388 HT Nistelrode
Telefoon: 0412-617192

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke organisatie, die zich ten doel stelt het welzijn te bevorderen van en hulp te bieden aan iedereen met een fysieke beperking, jong en oud. Het gaat vooral om diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen. 
De plaatselijke afdeling van de Zonnebloem helpt deze doelgroep met regelmatig bezoek aan huis. 

Huisbezoek is het belangrijkste onderdeel van het Zonnebloemwerk! 

Vanuit het bezoekwerk organiseert de vereniging regelmatig activiteiten waarin de ontmoeting met andere mensen centraal staat.

Zorgbelang Brabant

Website
http://www.zorgbelang-brabant.nl/

Ringbaan Zuid 44
5022 PN Tilburg
Telefoon: 013 5942170
E-mail: info@zorgbelang-brabant.nl

Zorgbelang biedt:

  • onafhankelijke cliëntondersteuning en onafhankelijk vertrouwenswerk door Adviespunt Zorgbelang.  
  • Het ontwikkelen en (mede) uitvoeren van en het adviseren over innovatieve projecten op het gebied van cliënten- en burgerparticipatie en medezeggenschap. 
  • Het inzetten van ervaringsdeskundigheid. We trainen en faciliteren ervaringsdeskundigen in het vertellen van hun verhaal, in het meedenken over het beleid en in het samen organiseren en uitvoeren van innovatieve projecten.  
  • Het organiseren van trainingen, workshops en themabijeenkomsten door Academie Zorgbelang voor patiënten- en belangenorganisaties, zorgvragers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

Copyright © DeMooiKrant.nl